Ağu

2023-2024 Eğitim  Öğretim yılı  DYK başvuruları 24-28 Ağustostarihlerinde e-Kurs modülünden yapılacaktır. Öğrencilerimiz adres kaydına göre (evlerine yakın olan) ilçemizde kurs merkezi olarak belirlenen Sungurlu Anadolu Lisesi ve Haydar Öztaş Anadolu Lisesini DYK için tercih edebilecektir.

HEDEF  2024 YKS 11. SINIF ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA OKUL YKS KOORDİNATÖRÜ TARİH ÖĞRETMENİMİZ AYŞE GİRAZ  REHBERLİĞİNDE 11. SINIF VELİLERİMİZLE TOPLANTI YAPTIK.

YAZ TATİLİNİN BAŞLAMASIYLA BİRLİKTE OKULUN SON HAFTASI BAŞLAYAN 2024 YKS YAZ KAMPI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR.OKULA DÜZENLİ OLARAK GELEN ÖĞRENCİLER HER GÜN SORU ÇÖZÜMÜ VE ANALİZİ YAPIYOR.

HAFTALIK OLARAK YAPILACAK OLAN TYT DENEMELERİNİN İLKİNİ DE GERÇEKLEŞTİRDİK.

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SENE SONU TOPLANTISI YAPILDI.

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KARNE TÖRENİ YAPTIK VE BAŞARILI ÖĞRENCİLERİMİZİ ÖDÜLLENDİRDİK.

SUNGURLUDA BULUNAN ORTA OKULLARDA  OKUL MÜDÜRÜ KERİM MANDIRALIOĞLU ,MÜDÜR BAŞYARDIMCISI ÖMER CANTÜRK,  MÜDÜR YARDIMCISI SEMA KARADERİLİ TARAFINDAN OKUL TANITIMLARI YAPILDI.

ŞEHİT ALİ ALITKAN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 2023 MEZUNLARI İÇİN MEZUNİYET TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRDİ. TÖRENİ DÜZENLEYEN EDEBİYAT ÖĞRETMENİMİZ EMEL ÖZMERCAN 'A ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ.

SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİMİZ YOLUNUZ BAHTINIZ AÇIK OLSUN...

ŞEHİT ALİ ALITKAN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ BAHÇESİ VE SPOR  ALANLARINDA BAHAR ŞENLİĞİ GERÇEKLEŞTİRDİK.ÇOK KEYİFLİ EĞLENCELİ GEÇEN BU GÜNÜN DÜZENLENMESİNDE EMEĞİ  GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDERİZ.

SON SINIF ÖĞRENCİLERİMİZLE SUNGURLU MESLEK YÜKSEK OKULUNU ZİYARET ETTİK VE ÖĞRENCİLERİMİZLE YKS ÖNCESİ  GERÇEK SINAV HAVASINDA PROVA YAPTIK. KATKILARINDAN DOLAYI SUNGURLU MESLEK YÜKSEK OKULU MÜDÜRLÜĞÜNE ŞÜKRANLARIMIZI SUNARIZ.

ŞEHİT ALİ ALITKAN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ KAPALI SPOR SALONU,HALI SAHA,BASKETBOL VE VOLEYBOL SAHALARINDA ÖĞRENCİLERİMİZ SPOR YAPMAKTADIR.DÜZENLİ OLARAK TURNUVALAR DÜZENMEKTE.OKUL TAKIMLARIMIZ İL VE İLÇEDE MÜSABAKALARA KATILMAKTADIR.AYRICA ÖĞRENCİLER İSTEDİKLERİ HER ZAMAN BU ALANLARDAN FAYDALANMAKTADIR.

REHBER ÖĞRETMENİMİZ ELİFNUR ÖZCAN ÖĞRETMENLERİMİZE ''MENTÖRLÜK VE EĞİTİM KOÇLUĞ'' SEMİNERİ VERDİ.

ÖĞRETMENLERİMİZLE OKULDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR TESBİT EDİLDİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ TARTIŞILDI.

Sungurlu Anadolu İmam Hatip Lisemizde uzun süre öğretmenlik ve idareci olarak hizmet eden, yüzlerce insanda emekleri olan Rahim Tütüncü, Arif Özcan, İdris Sezgin ve Behçet Çağatay hocalarımız öğrencilerimize ''İman -İbadet-İstikamet ''konularında seminer verdiler.Teşekkür ederiz.

OKUL BAKÇEMİZDEKİ UYGUN YERLERE BANKLAR YAPILDI ,YIPRANANLARIN TAMİRİ YAPILDI.ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZİN  KEYİFLE KULLANIMINA HAZIRLANDI.

KIZ ÖĞRENCİLERİMİZ MÜDÜR YARDIMCISI SEMA KARADERİLİ İLE YENİ AÇILAN SUNGURLU HAFIZLIK KUR'AN KURSU CAMİİNDE CUMA NAMAZI KILDILAR.ALLAH SAYILARINI ARTIRSIN.

ETİK GÜNÜ VE HAFTASI ( 25 - 31 MAYIS )PROGRAMI

Kamu Görevlileri Etik Kurulu’nun kuruluşuna ilişkin 5176 sayılı Kanun, 25 Mayıs 2004 tarihinde TBMM’nde kabul edilmiştir. Kurul, kamuda etik kültürünü yerleştirmek üzere çalışmalar yapmak veya yaptırmak, bu konuda yapılacak çalışmalara destek olmak ve etik uygulamayı gözetlemek görev ve yetkisi çerçevesinde, 2008 yılından itibaren her yıl 25 Mayıs gününün ülke genelinde “Etik Günü”, aynı günün yer aldığı haftanın da “Etik Haftası” olarak kutlanılmasını kararlaştırmıştır.

Bu çerçevede, kurum ve kuruluşlarda etik kültürünü yerleştirmek ve geliştirmek amacıyla , Etik günü (25 Mayıs) ve Haftası’nda (25 Mayıs-31 Mayıs ) çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmektedir.

ETİK NEDİR?

Etik, pratik felsefenin bir konusudur. Pratik, çünkü insanların ne şekilde davranmaları gerektiğiyle ilgili somut ve kanıtsal bilgiler sunar.

Kelime anlamıyla ‘etik’ Yunanca ethos yani “töre” sözcüğünden türemiştir, özgün Yunanca kullanımı ‘Etika’dır,Kelime anlamıyla ‘etik’ Yunanca ethos yani “töre” sözcüğünden türemiştir, özgün Yunanca kullanımı ‘Etika’dır, tıpkı politika (siyaset bilimi), poetika (şiir kuramı), gibi. Felsefenin dört ana dalından biridir. Yanlışı doğrudan ayırt edebilmek amacıyla ahlâk kavramının doğasını anlamaya çalışmaktadır. Bu yönüyle, kendine ait kuralları olsa da, halen de tartışılarak gelişen bir daldır.

ETİK İLE AHLAK ARASINDAKİ FARK NEDİR?

Ahlak, içinde yaşadığımız topluma göre değişir ve genelde çoğunluk tarafından herhangi bir gerekçe gösterilemeden doğru kabul edilen değerlerin ve düşüncelerin toplamıdır. "Doğru" olduğu hissedilenler ahlaka uygun olarak kabul edilir. Ve bu durum toplumdan topluma farklılık gösterir. Buna karşılık etik, kuralları mantıklı olarak yorumlamaya çalışır. Etiği, ahlakın üzerinde yeniden düşünme olarak tanımlamak da mümkün.

ETİK GÜNÜ NİÇİN KUTLANIYOR?

Etik değerlerin hatırlatılması, bir bilinç oluşturulması için de 25 Mayıs tarihi Etik Günü olarak kabul edilmiştir.

TEMEL DEĞERLERİMİZ
Dürüstlük
Her zaman ve her şartta doğru olanı yapmaya çalışıyoruz.
Birbirimize ve diğer bireylere karşı açık ve dürüst davranıyoruz.
Dayanışma,Güven,Sorumluluk,Geniş Katılım,Saydamlık

İnsanoğlu, varoluşuyla birlikte, "ahlâkilik kaygısını" içinde taşımıştır. Kendisini "iyi" ve "kötü" olana dair sorgulamalara tabi tutarak, bunların "ne" olduğu sorusunun cevabını aramıştır.Doğru" ve "iyi"nin "ne" olması gerektiğine dair bilgiler insanlığın ilk kültürel bulgularına kadar götürülebilir. Çeşitli kabartma resimler, destanlar, yazılı taşlar ve yazılı eserlerde buna dair motifler vardır. "İyi"nin "ne" olduğu üzerinde durarak diğer insanlara öncülük eden en önemli kişiler hiç kuşkusuz filozoflar ve peygamberlerdir. Filozoflar, felsefenin tabiatı gereği "iyi"nin "ne" olduğunu tartışmakla beraber somut davranış biçimleri vermekten kaçınmışlardır; peygamberler ise, iyinin ne olduğu üzerinde durarak, insanlara "model davranış biçimleri" sunmuşlardır.Son peygamber Hz. Muhammed (sas) "Ben güzel ahlâkı tamamlamak için gönderildim." diyerek hayatın bütün alanlarını kuşatan bir değerler sistemi sunmuştur.