T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇORUM / SUNGURLU - Şehit Ali Alıtkan Anadolu İmam Hatip Lisesi

Hedef YKS 2024

Hedef YKS 2024

Nis

Okulumuzun pansiyon yemekhanesinde çalışma olan Yasin ÇAYLAN   ‘Kariyer Günleri’ etkinliğimizin konuğu oldu.

Öğrencilerle bir araya gelen aşçı Yasin ÇAYLAN,''Gastronomi ''bölümünü tanıttı ayrıca öğrencilik yılları ve iş hayatındaki deneyim, tecrübe ve bilgi birikimlerini paylaştı. 

Mrt

ÇORUM DA YAPILAN HEDEF YKS 2024 KOORDİNATÖRLER TOPLANTISINA  OKULUMUZ YKS KOORDİNATÖRÜ AYŞE GİRAZ KATILDI.

Mrt

Sunum içeriği;
1.YKS nedir?
2.TYT tanıtımı
3.AYT tanıtımı
4.YDT tanıtımı
5.Hangi puan türü için hangi testler çözülmeli?
6.Sınav süreleri
7.Baraj bilgilendirmesi
8. 0.5 net kuralı
9.Puan hesaplama

Mrt

Verimli ders çalışma konusunda yapılan seminer içeriği: 

1.Neden verimli çalışmalıyız?

2. Planı çalışmak için yapılması gerekenler nelerdir? 

3. Nasıl iyi öğreniz?

4. Motivasyon kaynaklarımızı nasıl kullanmalıyız?

5. Plan- tekrar- soru çözümünün verimli çalışmaya katkısı nelerdir?

6.  Odaklanma sorunlarını gidermenin yöntemleri nelerdir?

Kas

12. sınıf öğrencilerine YKS tanıtımı ve YÖK ATLAS bilgilendirmesi yapıldı.

1.YKS nedir?
2.TYT tanıtımı
3.AYT tanıtımı
4.YDT tanıtımı
5.Hangi puan türü için hangi testler çözülmeli?
6.Sınav süreleri
7.Baraj bilgilendirmesi
8. 0.5 net kuralı
9.Puan hesaplama

Haz

ÖZEL HAREKAT BAŞKANIMIZ TÜRKER MİSAFİRİMİZDİ:

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Başkanı, hemşehrimiz Selami Türker, İlçe Kaymakamımız Fatih Görmüş ile beraber kariyer günleri kapsamında öğrencilerimizle buluştu. Program, kendilerinin katkıları ile yapılan  konferans salonunun açılışı ile başladı. Başkanımız Selami Türker, kendi öğrencilik dönemi hatıraları ile başladığı konuşmasında, öğrencilere sevdikleri işi yapmaları, her zaman azimli ve gayretli olmaları tavsiyesinde bulundu. Günümüzde tüm imkanların mevcut olduğunu hatırlattı. Özel Harekatta görevli olanlarda manevi gücün, şehitlik duygusunun, vatan sevgisinin üst seviyelerde olduğuna, olması gerektiğine dikkat çekti. Daha sonra öğrenciler tarafından yöneltilen soruları cevaplandırdı. Şehit Ali Alıtkan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Kerim Mandıralıoğlu teşekkür konuşmasında şunları söyledi:

"İnsan yetiştirme sanatı olan eğitimde en önemli konulardan biri de yaşanmış tecrübelerden ders çıkarmaktır.  Çeşitli mesleklerde, başarıları ile kendilerini gösteren kişilerle öğrencilerimizi buluşturma gayretinde oluyoruz. Kariyer günleri kapsamında yaptığımız bu buluşmalar öğrencilerimizin motivasyonunu sağlama, hedef belirleme, meslek seçme vs. çok katkılar sağlıyor. Bugün aramızda çok özel bir misafirimiz var. Özel Harekâtın başında olan elbette özeldir.  İki yıl okumuş olduğu okulumuza göstermiş oldukları vefa ve ilgi kendilerini daha da özel yapmaktadır. Konferans salonumuzun yapılmasına vesile olduğu için kendisine ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.  Değerli vakitlerini ayırarak bizleri onurlandıran başkanıma, teşrifleri ile bizleri sevindiren ilçe kaymakamımıza, müdürlerimize şükranlarımı sunuyorum." Program sonunda İlçe Kaymakamımız Fatih Görmüş, Özel Harekat Başkanı Selami Türker'e günün hatırasına tablo takdiminde bulundu. İmam Hatip ailesi olarak üstlendiği zor ama kutsal görevinde başarılar diliyoruz.

Mrt

KARİYER GÜNLERİ KAPSAMINDA 11. VE 12 SINIF ÖĞRENCİLERİMİZE SUNGURLU EMNİYET MÜDÜRÜĞÜNDE GÖREVLİ PERSONEL TARAFINDAN POLİSLİK MESLEĞİ, MESLEĞE GİRİŞ VE  MESLEĞİN ÇALIŞMA KOŞULLARI HAKKINDA BİLGİLENDİRME YAPILDI VE ÖĞRENCİLERİN SORULARI YANITLANDI. ÇALIŞMAYA VERDİKLERİ DESTEK İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.

Şbt

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİNE ADAY ÖĞRENCİ BELİRLEME SINAVI 27 MART TARİHİNDE YAPILACAK OLUP; SINAVA BAŞVURULAR 13 OCAK- 9 ŞUBAT 2022 TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAKTIR. BAŞVURULARI https://ais.osym.gov.tr/yetki/giris ADRESİNDEN YAPABİLİRSİNİZ.