ÇORUM / SUNGURLU - Şehit Ali Alıtkan Anadolu İmam Hatip Lisesi

Nis

Şehit Ali Alıtkan AİHL Pansiyonumuzda katılma imkanı olan öğrencilerimizin tamamı ve öğretmenlerimizle iftar yaptık. Maddi katkıda bulunan herkesten Allah razı olsun. İftarımızı organize eden Sema ve Hüseyin hocama teşekkür ediyorum. Birlikte iftar yapmanın manevi huzurunu yaşatan öğrencilerime ve öğretmenlerime de ayrıca teşekkür ederim.

Nis

Paylaşmak güzeldir ama Ramazan da daha güzeldir.      Öğretmenlerimizin katkılarıyla geleneksel olarak  Ramazan kolisi hazırlıyorduk bu yıl bir yenilik yaptık ve koli yerine alış veriş kartları hazırladık.35 Öğrencimizin ailelerine ulastırdığımız kartlara katkıda bulunan arkadaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

Nis

Şehit Ali Alıtkan AİHL Ailesi olarak iftarımızı yaptık. Katılan mesai arkadaşlarıma, ailelerine ve iftarı organize eden Sema ve Ragıp hocalarıma teşekkür ediyorum.

Nis

Sungurlu Şehit Ali Alıtkan AİHL 99 mezunları geleneksel iftar buluşmamızı okulumuz pansiyonunda yaptık. İftar programımıza katılan emektar hocalarımıza teşekkür ediyorum. Pansiyon öğrencilerimize iki gün iftar veren dönem arkadaşlarım iyiki varsınız. Seneye daha fazla katılımlı programda görüşmek üzere inşallah.

Nis

* HAFIZ ÖĞRENCİLERİMİZ 13 CAMİ VE OKUL MESCİDİNDE RAMAZAN BOYUNCA TERAVİH NAMAZINDA İMAMLIK VE MÜEZZİNLİK YAPTI.

* HAFIZ VE HAFİZE ÖĞRENCİLERİMİZ 13 CAMİ , OKUL MESCİDİ VE KONFERANS SALONUNDA  MUKABELE OKUDU.

* OKULDA OKUNAN MUKABELELERİMİZ İÇİN KADİR GECESİ GÜNDÜZÜNDE  HATİM DUALARI YAPILDI,MEVLİD ŞEKERLERİ DAĞITILDI.

Nis

Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yılı nedeniyle şehitler anısına Sungurlu Şehitliğine yürüyüş gerçekleştirdik. Tüm şehit ve gazilerimiz için Fatihalar okuduk dualar ettik.

Nis

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinliği Kurtuluş mücadelesi ve bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklal Marşı'nın kabulü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u anma programını okulumuz Şehit Ali Alıtkan Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Şehit Mahmut Peşmen  İmam Hatip Ortaokulu birlikte gerçekleştirdi.

Program saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başladı. Okulumuz Şehit Ali Alıtkan Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Şehit Mahmut Peşmen  ilkokulu Ortaokulu idareci, öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan etkinlik gösterimleri yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü kapsamında düzenlenen İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasında  birinci olan öğrencilerimiz Anasınıfı: İsmetpaşa İlkokulu anasınıfı  öğrencisi Çınar Asım ÇETİN, İlkokul :Şehit Mahmut Peşmen  ilkokulu  öğrencisi Erdem Kaan ÇIRAKOĞLU, Ortaokul: Aşağı Fındıklı Ortaokulu öğrencisi  Buse Naz ÇIRAKOĞLU ve Lise: Sungurlu Fen Lisesi öğrencisi Furkan YAYLAGÜL oldu. Öğrencilere ödüllerinin  İlçe Kaymakamız  Mutlu KÖKSAL verdi. Ödüllerin verilmesiyle program son buldu.

Programa İlçe Kaymakamımız Mutlu KÖKSAL, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet ÇEPNİ,  İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İhsan SEPETCİ ve protokol üyeleri, okul müdürleri ve veliler katıldı.

Nis

ÖĞRETMENLER ARASI DART TURNUVASI YAPILDI.

Nis

ŞEHİT ALİ ALITKAN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ İDARECİ ÖĞRETMEN ÖĞRENCİ TÜM PERSONEL DEPREM TATBİKATI YAPTI.

ŞEHİTLİK ZİYARET EDİLDİ

Şbt

ŞEHİT ALİ ALITKAN ALITKAN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ KIZ ÖĞRENCİLERİ  MESLEK DERSLERİ ÖĞRETMENİ BÜŞRA KILINÇ REHBERLİĞİNDE  SUNGURLU MÜFTÜLÜĞÜ   İŞ BİRLİĞİYLE ULU CAMİİDE KADINLARA YÖNELİK  BERAT KANDİLİ PROĞRAMI YAPTI.

Şbt

OKUL MÜDÜRÜ ÖMER CANTÜRK VE MÜDÜR YARDIMCISI SEMA KARADERİLİ ŞEHİT YAVUZ SELİM KARAMAN HAFIZLIK İMAM HATİP ORTAOKULU İDARECİLERİYLE BİRLİKTE SUNGURLU MÜFTÜLÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİ.

AYRICA HAFIZLIK KURAN KURSU ,YURDU VE ANAOKULUNDA İNCELEMELERDE BULUNDU.

Şbt

Şehit Ali Alıtkan İHL Öğrencileri Sungurlu Diyanet Gençlik Merkezini Ziyaret Etti.

Şehit Ali Alıtkan İHL Öğrencileri İHL müdür yardımcısı Sema Karaderili rehberliğinde Sungurlu İlçe Müftülüğü Gençlik Merkezini ziyaret etti. Hacı Saadet Kur'an Kursu öğrencileri tarafından yapılan yemek ikramının ardından İlçe Vaizemiz Tuğba Dönmez Miraç-Namaz ve Mescidi Aksa konusunda gençlerle sohbet etti ve DİB tarafından tasarlanan "Kudüs" temalı ayraçları ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından  "Geçerken" dergilerini öğrencilere hediye etti.

Şbt

Millî Eğitim Bakanlığınca 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu yayımlandı.

Bu yıl 21 Nisan tarihinde gerçekleşecek olan sınava başvurular, 13 Şubat 2024 ile 1 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacak.

9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine ise dörder seçenekli 100 soru sorulacak ve 120 dakika süre verilecek.

Sınav sonuçları, 17 Mayıs 2024 tarihinde "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek.   Daha önce öğretim yılı bitmeden yapılan bursluluk sınavları, koronavirüs salgını nedeniyle eylül ayı itibarıyla gerçekleştiriliyordu. Bu yıl 2023 - 2024 eğitim öğretim yılı sona ermeden yaz tatili öncesinde öğrencilerin güncel bilgileriyle sınava girebilmeleri için sınavın 21 Nisan 2024 tarihinde, eğitim öğretim yılı tamamlanmadan yapılmasına karar verildi.

Başvuru ve Uygulama Kılavuzu için tıklayınız.

Ock

OKULUMUZDA 2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM SONU ETKİNLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRDİK.

1-KELİME OYUNLARI OYNADIK.

2-ŞİİR DİNLEDİK,ÖĞRENCİLERİMİZ YETENEKLERİNİ SERGİLEDİ.

3-KERMES YAPTIK VE GELİRİNİ MEHMETÇİK VAKFINA BAĞIŞLADIK.

4-FİLM İZLEDİK,HANIM ÖĞRETMENLERİMİZ MISIR PATLATTI.

5-SPORTİF FAALİYETLER GERÇEKLEŞTİRDİK.

6-HEP BİRLİKTE KİTAP OKUDUK.

7-SÖYLEŞİ GERÇEKLEŞTİRDİK.

HEM ÖĞRENDİK HEM EĞLENDİK.